Spajić sa Bar-Ilan: Veliko interesovanje izraelskih kompanija za ulaganja i turista za dolazak u Crnu Goru

Portal ETV

Potrebno nastaviti rad kako bi se finalizovalo više inicijativa za bilateralne sporazume, prvenstveno na polju turizma, ekonomske saradnje, životne sredine, poljoprivrede, poručeno je na sastanku predsjednik Vlade Crne Gore, Milojka Spajića i novoimenovane ambasadorke Izraela u Crnoj Gori, na nerizedentnoj osnovi, Avivite Bar-Ilan.

 Premijer je ambasadorki poželio dobrodošlicu i istakao da se očekuje nastavak dobrih bilateralnih odnosa Crne Gore i Izraela.

Na sastanku je konstatovana odlična saradnja u oblastima ekonomije i investicija, a raduje rastući interes izraelskih kompanija za ulaganje i njihovo sve veće prisustvo u Crnoj Gori.

- Naglašeno je i veliko interesovanje izraelskih turista za dolazak u Crnu Goru, a tome doprinose i uspostavljene avio-linije od Tel Aviva do Podgorice i Tivta - saopšteno je iz Vlade.

Spajić je u razgovoru ponovio da Crna Gora podržava posvećenost iznalaženju političkog i diplomatskog rješenja, zasnovanog na dvodržavnom modelu, kao jedinom održivom i trajnom rješenju krize na Bliskom Istoku.