,,Antonija“ se sada koristi kao čarter, danas je u Veneciji

Portal ETV

Brod ,,Antonija“, koji je plovio na relaciji Budva-Dubrovnik, prvo je korišćen za rutu Zadar-Pula od 3. do 5. avgusta, a sada se uglavnom koristi za čarter prevoz, shodno potrebama hrvatske kompanije Kompas Adriatic Lines.

Hrvatsko plovilo je, kako je Portal TV E ranije objavio, iz Budve zaplovio prema Hrvatskoj 3. avgusta uveče. Brzo po uplovljavanju u Dubrovnik brod je nastavio ka Zadru, dok je 5. avgusta je isplovio ka Puli.

Tako se pokazalo što je pravi razlog za obustavljanje linije Budva-Dubrovnik ipak nije bio tehničke prirode niti brod ,,Antonija“ ima tehničkih poteškoća. Sudeći po maršrutama broda ,,Antonija“, izgleda dase valsniku više isplati da plovilo koriste za čarter aranžmane, a ne za liniju Budva-Dubrovnik.

Prošle sedmice iz Kompasovog Adriatic Lines, koji upravlja brodom, za hrvatske medije rekli kako imaju nepredviđene tehničke razloge, odnosno poteškoće s jednim od brodova iz flote.

,,Zbog toga smo primorani obustaviti plovidbu na linii između Dubrovnika i Budve u razdoblju od 4. do 18. kolovoza 2024. godine“, saopšteno je iz hrvatske kompanije.

Onima koji su već kupili kartu za vožnju iz ili ka Budvi ponudili su alternativnu mogućnost prijevoza kopnom, opciju promjene datuma putovanja ili potpuni povrat novca.